2017-11-04 - Lucerna se zimním zátiším

Datum tvorby: 4. 11. 2017

Lucerna se zimním zátiším - úvod.

První Vánoce bez Kellyho. U všech předchozích, na které si vzpomínám, byl - i loni, i když už jen virtuálně... Kelly míval Vánoce rád, rád si hrával ozdobami na stromečku, tahal řetězy, kradl vánoční cukroví. Postupně jsme kvůli němu různé vánoční dekorace dost omezili a osobně mi to ani trošičku nevadilo. Ale když mi vlastně před pár dny došlo, že teď už nikdo nebude nic shazovat, honit po bytě a žvýkat :-), tak nějak jsem zatoužila po trochu víc vánočním bytě, než jsme mívali. Začali jsme vlastně už před několika týdny vánočním stromečkem, který už čeká na svůj čas, postupně jsme pořídili nové ozdoby na stromeček, vyhlížíme vhodná světýlka a teď přišly na řadu i další dekorace. Před časem jsem viděla na internetu fotku lucerny, v níž byly naaranžované stromečky a autíčko vezoucí jeden stromeček na střeše. A protože nic lepšího bych nevymyslela, rozhodla jsem se tuto dekoraci vyrobit.

Potřebujeme

Lucerna se zimním zátiším - potřebujeme.
  • Materiál: lucerna IKEA Rotera 21 cm (zboží č. 301.229.86, 79 Kč), miniaturní stromečky (sada 4 ks 119 Kč), miniaturní dřevěné sáňky (sada 2 kus 109 Kč), obvazová vata, lepidlo, akrylové barvy
  • Nářadí a nástroje: štětec, šroubovák
  • Odhadovaná doba: 10 minut

Postup

1.Lucerna se zimním zátiším - Krok 1.Dřevěné sáňky, které jsem pořídila, byly červené, což se mi úplně barevně nehodilo. Přetřela jsem je tedy na hnědo.
2.Lucerna se zimním zátiším - Krok 2.Šroubovákem z lucerny vylomíme vaničku na čajovou svíčku.
3.Lucerna se zimním zátiším - Krok 3.Do lucerny vlepíme vánoční stromečky.
4.Lucerna se zimním zátiším - Krok 4.Prostor mezi stromečky a v jejich okolí vyložíme obvazovou vatou, kterou zespodu podkápneme troškou lepidla.
5.Lucerna se zimním zátiším - Krok 5.Na vatu přilepíme sáňky, které mezitím uschnuly.

Další fotky

Lucerna se zimním zátiším - doplňková fotka. Lucerna se zimním zátiším - doplňková fotka. Lucerna se zimním zátiším - doplňková fotka.